Doktorns persikopaj

Serverar: 6 portioner

Konserverade är ok, men då behövs inte socker det blir en annan typ av kaka. Men inte helt utan charm.

Ingredienser

  • 8 persikor stora färska
  • 0,5 dl socker till persikorna
  • 1 tsk kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker till degen
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke.
    2. Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt. (Använd verktyg, inte fingrarna. Fingrar lär göra pajen mindre krispig).
    3. Fördela smulorna i en ugnsfast form.
    4. Skala persikorna. Det går lättast om man först lägger ner dem i en kastrull med kokande vatten i ca 1-2 minuter, och sedan spolar av dem med kallt vatten.
    5. Lägg de halverade persikorna med den kupiga sidan upp - på degsmulorna.
    6. Blanda socker och kanel, strö över persikorna.
    7. Grädda i ugnen i 15 minuter.
    8. Vispa under tiden grädden lätt och rör ner äggulorna.
    9. Ta ut formen (efter de första 15 minuterna) och häll grädden med äggulorna över persikorna.
    10. Grädda på nytt i ca 25 - 30 minuter beroende på ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben