Doktorsgårdens äppelmust

Serverar: 6 portioner

Mycket god äppelmust! Perfekt när man har fått mycket äpplen, man kan med fördel använda fallfrukt. Fördelar: - Man får en god äppelmust av fallfrukt - Man behöver inte uppsöka musteri - Man får användning av sina tomma vinflaskor

Ingredienser

  • ca 12 l fallfrukt äpplen
  • 1 msk citronsyra
  • 1 tsk natriumbesonat
  • Vatten
  • ½ kg socker
  • Instruktioner

    Plocka fallfrukt, klyfta äpplen utan vidare spisning i 8-10 klyftor vardera, fyll en tolvliters hink med äpplen. Frukten behöver inte skalas, urkärnas eller tvättas! När hinken är full så tillsätt citronsyra och natriumbesonat samt vatten till något över äppelklyftorna. Lägg på ett lock, och låt stå en vecka svalt. Bekvämt kanske lördag till lördag. Sila av vattnet genom en duk det blir ca 6 liter äppelsaft i en ny hink, tillsätt ½ kg socker till de 6 litrarna saft. Rör om tills sockret löst upp sig. Tappa sedan på väl rengjorda vinflaskor med kapsyl. Drycken kan med fördel frysas. Serveras väl kyld. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben