Här är ett recept på en kurdisk maträtt.
Kurdisk mat innehåller ofta mycket grönsaker.
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 chilifrukt
1/2 dl olja
1 kg kött av lamm, nöt eller fläsk i bitar eller färs
1 1/2 tsk stark curry
1 msk salt
1/2 dl bladpersilja
2 burkar krossade tomater
4 koppar ris
6 koppar vatten
Salt
2-4 paprikor olika sorter eller vad som önskas
1 aubergine
1 squash
Ca 3-4 tomater
1-2 lökar
Vinblad efter eget önskemål
Sallad valfritt
Bröd valfritt
Har blivit bjuden på sådana här dolmar, kanongoda! Tackar för receptet!
Vi brukar alldrig lägga vitlöken i dolmas, det sägs att de tar ut smaken från alla andra grönsaker, istället serverar vi bara yoghurt med pressad vitlök. Men det liknar i princip väldigt mycket! Väldigt gott också om man kokar dolmas i vatten och sitronsaft!