Dolma

Jättegoda vinbladsdolmor.

Ingredienser

  • ½ kg köttfärs
  • 1 kg ris
  • 3 paprikor
  • 5 tomater
  • 5 gula lökar
  • 2 aubergine
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 1 burk dolmablad
  • 1 vitlök
  • Tomatpuré
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj riset och lägg det i en skål.
    2. 2. Skär en tomat, en lök och vitlöken i bitar och blanda med riset.
    3. 3. Blanda också i köttfärsen och saften av citronen, oljan och lite tomatpuré.
    4. 4. Dela och ta ur innehållet i paprikor, aubergine och de andra tomaterna och lökarna. Fyll dem med risblandningen.
    5. 5. Lägg risblandningen i dolmabladen och vik ihop till paket.
    6. 6. Lägg de fyllda grönsakerna och paketen i en stor kastrull. Fyll på med vatten. Koka i 30-45 minuter.
    7. 7. Häll av vattnet från kastrullen och lägg upp rätten på ett stort fat.
    8. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 14 februari 2009

    Hej, jag tänkte göra detta receptet, älskar dolma :) Men undrar hur mycket vatten ska jag lägga i kastrullen efter att jag lagt i de fyllda grönsakerna och paketen?

    Jwanaa 26 april 2010

    Dolmas ska du täcka i vattnet helt, ett tips också att pressa saften ur 1 citron och hälla in tillsammans med vattnet, då blir lite surliga mmmm ^^ Det står inte heller att innan du kokar ska du låta de svettas för att buljongen ska komma ut ur dem.

    Relaterade Artiklar

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben