Dopp i kopp

Serverar: 4 portioner

Lokal Tornedalsk rätt

Ingredienser

  • Smör
  • 1 gul Lök hackad
  • salt
  • Potatis
  • 2 kg Potatis, så har du kvar till stekning
  • 2 msk smör per kopp
  • Tillbehör: Salt sill, Kalvsylta, Kall skuren Falukorv eller annat intressant
  • Instruktioner

    Skölj Potatisen mycket väl. Koka Potatisen i rikligt med vatten, salta vattnet Lägg smöret i en form eller skål, som du ägger över potatisen, under kokningen. När smöret har smält så, lägger du i löken, tar upp vatten ur kastrullen ca 3 msk. och spär ut smöret med. Avvakta koktiden. Fördela smörblandningen i fyra koppar, som plaseras på en tallrik, skala Potatisen och doppa i koppen och avnjut tillsammans med något av tillbehörena.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Babzan 17 maj 2008

    Kul att se detta recept då vi i Österbotten i Finland har en variant med smör, salt,potatisvatten och massor med gräslök i stället för gullök. Vi kallar det för Picka Lacka( är inte säker på stavningen) men ditt recept är säkert nästan lika god som den finska varianten! Själv gör jag bara det här till färskpotatis...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben