Dopp - i - kopp

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Ett norrländskt recept till mandelpotatis, som spritts över landet av hovkocken Werner Vögli. Hans absoluta favorit bland svenska rätter. passar precis lika till nykokt färskpotatis.

Ingredienser

  • 700-800 g nykokta små färskpotatisar, eller mandelpotatis
  • 75 -100 g smält smör
  • 1 gul lök
  • ev. några msk hackad gräslök
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Medan potatisen kokar hackar man löken fint och smälter smöret. Fördela smöret i 4 koppar, späd med lite av det varma kokspadet från potatiskoket, blanda i hackad lök och ev. lite gräslök. Servera en kopp till var och en och ställ potatisskålen mitt på bordet. Så är det bara att börja doppa. Mums mums.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mariaefors 9 mars 2008

    Hej Evaldo! Den här maträtten/det här receptet är jag uppvuxen med i Österbotten, Finland sen sena 60-talet vid några års ålder framöver! Trott att det varit ett typiskt österbottniskt recept, "enbart för mitt kvartersgäng i Jakobstad", men läste att det härstammar från en kock i Schweiz...!

    LaJefa 27 maj 2008

    Låter supergott...skulle du kanske kunna skicka ner några mandelpotatis till Spanien? Eller åtminstonde till Skåne...så kan jag få ner dom hit därifrån. Mvh Tina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben