Doptårta med små hjärtan

Det är bara att välja färg på hjärtanen.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Fyllning
  • Ca 0,5 dl mjölk eller saft
  • Fyllningar efter egen smak, t.ex färskost, fruktpuré, bananer
  • Till garnering
  • 150-200 g vit choklad
  • 50 g smör
  • Ca 2,5 dl vispgrädde + lite socker
  • Ca 1 tsk äggvita
  • Ca 1 dl florsocker
  • Blå eller röd karamellfärg
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
    2. Sockerkaksbotten: vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-40 min). Låt svalna.
    3. Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Bred fyllningen efter egen smak på den ena delen av tårtbottnen. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.
    4. Smält chokladen och smör i vattenbad. Bred på tårtan. Vispa grädden och blanda i lite socker. Spritsa eller spred grädde på sidorna.
    5. Lägg 0,5 dl florsocker och lite karamellfäg i en skål och rör samman med 1 tsk äggvita. Tillsätt lite florsocker och blanda samman tills blandningen är ganska tjock och stel men inte torr. Spritsa små hjärtan på tårtan som på bilden. Lägg silverkulor emellan.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben