DORO WAT Kyclinggryta i pepparsås

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är rolig och sätta fram folk blir lite hm... vad? har du hela kokta ägg i ? Detta är en Etiopisk rätt.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk berbere
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron. Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen.
    2. Skala och hacka lökarna. Smält smöret i en gryta och lägg i löken och låt det fräsa några minuter. Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet och vinet.
    3. Lägg i kycklingen och koka grytan med locket på i 30-40 minuter. Red eventuellt såsen med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Skala äggen och lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Servera grytan med kokt ris.
    4. Berbere kan du hitta i min kokbok.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (1)

    MatAnders 29 oktober 2008

    Jättegott!! För mig har berbere kryddan blivit en klar favorit, kommer göra flera gånger. Jag hadde även i ca 1 msk paprikapulver. Tack ska du ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben