Biffar i god pepparsås

Serverar: 4 portioner

Jag gillar pepparmixen man kan köpa färdig i kryddhyllan. Det blir liksom lagom starkt.

Ingredienser

  • Biffar
  • Flytande smör-rapsolja (för stekning)
  • 750 g blandfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 1/2 msk chilisås
  • 3/4 tsk salt
  • Sås
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl matgrädde
  • 2 tsk pepparmix, finns färdig "Santa Maria"i kryddhyllan
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk dragon
  • Tillbehörsförslag
  • Kokt pressad potatis
  • Kokta morötter
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda blandfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till små biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. (Om chilisåsen rinner ut för mycket i pannan, se till att hälla av det mesta så att inte biffarna kokar) Ta upp biffarna.
    2. Rör ner vatten, crème fraiche, matgrädde, pepparmix, soja, dragon och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och smaka och tillsätt salt om det behövs. Lägg biffarna i såsen och låt småputtra någon minut.
    3. Strö lite extra pepparmix som snygg garnering vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Kickan-62 2 oktober 2008

    Hej! Jag provade dina Biffar i god pepparsås igår. Det blev succe hemma. Det här blir att göra fler gånger. Tack!! / Kicki Jarblad

    4145 24 januari 2010

    Vi provade den här rätten igår och tyckte inte om pepparmixen det var för mycket kryddpeppar smak. Men biffarna var goda och nästa gång mixar jag vit, svart och rosepeppar istället.

    carnis 11 april 2010

    De här biffarna har blivit favoriter hemma hos oss. Blir till middag ikväll tillsammans med bakad potatis. Tror att det gör dem lite lyxiga så här på söndagen.

    farmoringer 14 september 2010

    Tack för ett smarrit recept. Sås och biffar blev en jättebra kombination...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben