Dragon kyckling

mums!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 25 g smält smör
  • 2 msk soya
  • 2 dl grädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 2 tsk kycklingfond el ½ buljongtärning
  • ½ msk dragon
  • 1 burk cremè fraiche
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i en ugnsform, pensla med smör och soja (som har blandats ihop). Stek i ugnen i ca 25 min på 200 grader.
    2. Ta ut kycklingen och låt svalna, spara skyn. Skär kycklingen i skivor och lägg i en ren form, häll skyn över.
    3. Gör en sås av dragon, grädde, senap, soja kycklingfond. Vispa ihop detta och tillsätt till sist cremè fraichen. Häll såsen över kycklingen och och sätt i ugn 20-25 min på 200 grader.
    4. Till detta serveras förslagsvis ris, kroketter och en god grönsallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MalinF 6 juni 2009

    Mycket god rätt:) Hade bara lätt creme fraiche och 1 dl grädde så det fick bli 1 dl mjölk med, men det blev alldeles utmärkt;D

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben