Dragonfisk à la Inga

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel fiskrätt som smakar underbart med få ingredienser. Den serveras i skolans matsal och är en favorit.

Ingredienser

  • 1 fruset fiskblock (400 g) torsk, sej eller hoki
  • Saften av ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk torkad dragon eller 2-3 msk färsk
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Halvtina fiskblocket och skär det i centimetertjocka skivor. Lägg dessa i en smord ugnsfast form. Pressa citronsaft över och salta och peppra. Strö dragon över fisken.
    2. Vispa ihop mjöl och mjölk och rör ner det i crème fraichen. Bred blandningen över fisken.
    3. Sätt in formen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera fisken med ris eller kokt potatis och en färggrann sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    bofink35 10 augusti 2009

    Gjort denna maträtt i går. Smakade jätte gott. Lade till lite dill i såsen och kryddade med citron peppar i stället för salt och peppar.

    loppan35 14 augusti 2009

    jättegott var detta...även fast jag kryddade lite extra med allt! hade i mycket dragon bland annat! kommer göra detta fler gånger..LÄTTLAGAT! en 5 i betyg!!

    Ostbitenthn 20 augusti 2009

    Supergott, jag dubblade allt utom fisken, då räckte det till 3 rejäla vuxenportioner, alla vill ha mycket sås ;-)

    Foodcare 26 augusti 2009

    Kompletterade med brynt hackd gul lök blandat med lättfräst bladspenat. Smaksatte Milda Fraichesåsen extra med ½ pressad vitlöksklyfta och serverade med fullkornsris och en saftig tomatsallad med hackad lök, persilja och vinägrette. Fantastiskt lätt, gott och jättepopulärt! Ett recept i min favoritmapp! Ulla-Britt

    lena4 2 december 2010

    Gud så gott. Vi har ätit detta till lunch idag. Detta kommer jag att göra många gånger. 5 i betyg från oss.

    Biinii 21 oktober 2012

    Gjorde denna maträtt idag, med ris. Det blev gott! :)

    gellie 18 oktober 2013

    Fem av fem solar. Min pojkvän påstod att det var den godaste fisk han någonsin ätit :) Gjorde på hoki

    gellie 18 oktober 2013

    (även jag hade i vitlök och bladspenat)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben