Dragonkyckling och citrusmorötter.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ljuvliga dofter sprids i ditt kök, jag lovar!

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • Fyllning
  • 2 msk dragon, torkad
  • 2 tsk fransk senap
  • 1½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smält smör
  • Gremolatamorötter
  • 8 morötter
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk rivet citronskal
  • Sås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl finhackade örter, t ex gräslök, basilika, timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Rör samman dragon, senap och ost. Stoppa blandningen innanför skinnet på kycklingklubborna. Salta och peppra. Lägg klubborna i en ugnsfast form och häll över det smälta smöret. Stek i ugnen ca 25 min. Pensla med smält smör några gånger under tiden.
    3. Gremolatamorötter: Skala och skär morötterna i tunna stavar. Förväll dem i kokande lättsaltat vatten någon minut bara, så att de har lite tuggmotstånd kvar. Blanda persilja, vitlök och citronskal. Strö blandningen över morötterna.
    4. Sås: Rör samman créme fraiche och örter. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen och morötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben