Dragonkyckling och tomatröra

Serverar: 4 portioner

Härligt med gula och röda cocktailtomater. Supergod middag.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 20 cocktailtomater
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl kycklingbuljong (1/2 tärning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk dragon
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 g och smörj en ungfast form. Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg dem i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 60 min. Tärna under tiden tomaterna, hacka vitlöken fint och blanda med olivoljan i en kastrull. Värm upp och tillsätt sedan balsamvinäger, kycklingbuljong och tomatpuré. Låt puttra en stund och rör ner coctailtomaterna precis före serveringen. Skruva upp värmen i ugnen till 175 g. Blanda hackade dragon med olivolja, salt, peppar. Rulla kycklingfiléerna i blandningen och bryn dem i en stekpanna. Lyft över filéerna till en ungsfast form och låt dem steka klart mitt i ugnen ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna lätt i en torr stekpanna och strö dem över kycklingen.
    3. Servera med nykokt pasta, gärna tagliatelle och tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben