Drömgoda apelsinbiskiver

Serverar: 22 portioner

Frisk smak från chokladbiskvierna när man blandar lite apelsin i fyllningen.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Apelsinkräm
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • Glasyr och Kakpynt
  • 250 g mörk choklad
  • Ev kakpynt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 ° Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med siktat florsocker. Tillsätt de lätt uppvispade äggvitorna och arbeta till en smidig deg.
    2. Spritsa eller klicka ut smeten till runda kakor på bakpappersklädda plåtar. Grädda ca 15 min mitt i ugnen. Frys biskivibottnarna.
    3. Apelsinkräm: Blanda ingredienserna i en skål. Vispa krämen porös och bred den lite toppig på undersidan av kakorna. Låt kakorna bli riktigt kalla, ställ dem gärna i frysen.
    4. Glasyr- Garnering: Smält chokladen och doppa kakornas översida i den. Garnera ev med kakpynt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben