Drömmar

Serverar: 50 portioner

Smälter i munnen.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rumsvarm rapsolja
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 4 d vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150˚C. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt oljan och sikta ner vetemjöl och hjorthornsalt. Blanda snabbt samman till en smidig deg. Dela degen i 4 bitar, rulla ut till fingertjocka längder och dela varje längd i 12 bitar. Rulla varje bit till en lite boll och lägg på plåt med bakplåtspapper, lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut lite i ugnen. Grädda drömmarna mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, annars går de lätt sönder.
    2. Tips
    3. Kokosdrömmar Ta lite kokosflingor i händerna när du rullar drömmarna.
    4. Valnötsdrömmar Byt rapsoljan mot lika mycket valnötsolja och garnera med en halv valnöt innan du sätter in plåten i ugnen.
    5. Nötdrömmar Strö lite hackade hasselnötter över drömmarna innan plåten innan du sätter in plåten i ugnen..
    6. Tigerdrömmar Dela degen i två delar. Fördela 1 msk kakao i den ena degen. Ta en liten bit av varje deg och rulla ihop till kulor.
    7. Citrusdrömmar Tillsätt 2 tsk rivet apelsin-, citron- och limeskal samtidigt med mjölet.
    8. Saffran- och apelsindrömmar Tillsätt 1/2 g stött saffran och 1/2 tsk rivet apelsinskal samtidigt med mjölet.
    9. Ökensand Öka smörmängden till 200 g och uteslut oljan. Smält smöret och låt det koka tills det börjar bli brynt och börjar dofta gott av nötter. Låt smöret kallna tills det blir stelt igen och vispa det med 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt 5 dl vetemjöl och 1 tsk hjorthornssalt och baka på samma sätt som vanliga drömmar

    Liknande recept

    4.9
    15 min
    35-40
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Mat i New York
    Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben