Drömrulltårta

Serverar: 10 portioner

Drömrulltårtan är en klassiker bland rulltårtor. En god chokladbotten i kombination med en len smörkräm gör den till en kaka att drömma om. Inte heller alls svår att göra.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g smör eller margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 1 - 2 msk marsanpulver
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 3 - 4 msk syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
    2. Blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.
    3. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
    5. Gör under tiden fyllningen. Rör matfettet med siktat florsocker och marsanpulver till en kräm. Smaksätt den med rivet och syltat apelsinskal.
    6. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Förvara rulltårtan kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben