Moster Karins drömrulltårta

En drömrulltårta med färska jordgubbar i smörkrämen Tips: förvara rulltårtan i frysen, och ta fram den när det kommer oväntat besök. Servera den medan den fortfarande är fryst och skär i tjocka skivor

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • Strösocker till formen
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1½ dl siktat florsocker
  • 1 äggula
  • 2½ tsk vaniljsocker
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ner det i äggsmeten.
    3. Klä en liten långpanna med bakpapper och strö lite socker ovanpå bakpappret. Häll smeten över Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
    4. Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt florsocker, äggula och vaniljsocker och rör krämen porös.
    5. Bre krämen över kakan. Skiva jordgubbar tunt och fördela över krämen. Rulla ihop kakan med hjälp av bakpapperet. Placera skarven på kakan neråt så håller den ihop.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben