Moster Karins drömrulltårta
En drömrulltårta med färska jordgubbar i smörkrämen
Tips: förvara rulltårtan i frysen, och ta fram den när det kommer oväntat besök.
Servera den medan den fortfarande är fryst och skär i tjocka skivor
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Strösocker till formen
Fyllning
100 g smör
1½ dl siktat florsocker
1 äggula
2½ tsk vaniljsocker
Jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ner det i äggsmeten.
- Klä en liten långpanna med bakpapper och strö lite socker ovanpå bakpappret.
Häll smeten över
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
- Rör matfettet till fyllningen smidigt.
Tillsätt florsocker, äggula och vaniljsocker och rör krämen porös.
- Bre krämen över kakan.
Skiva jordgubbar tunt och fördela över krämen.
Rulla ihop kakan med hjälp av bakpapperet.
Placera skarven på kakan neråt så håller den ihop.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)