Drömrulltårta

Glutenfri

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl Lyckeby potatismjöl
  • ½ dl Pofiber (potatisfiber)
  • 2½ msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 100 g margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl med Pofiber, kakao och bakpulver.
    2. Sikta ner mjölblandningen och rör om tills det är väl blandat. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
    3. Grädda i 225 °C, 5-8 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och dra av pappret som kakan bakats på. Täck med handduk så att den inte torkar.
    5. Rör margarin och florsocker poröst, tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av det sockrade pappret. Låt den ligga kallt en stund innan den skärs upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben