Drömrulltårta med mintchoklad-smörkräm

Rulltårtan fixas snabbt och lätt och fyllningen kan lätt varieras efter humör och tillfälle.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk Baileys Mint Chocolate, likör
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd ner blandningen i äggsmeten tillsammans med vattnet.
    2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225º i 6-7 minuter.
    3. Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet från kakan. Låt kakan kallna.
    4. Fyllning: Vispa mjukt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner Bailey och finhackad choklad. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
    5. Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben