Glutenfri drömrulltårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Har ej testat att göra den ännu.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g Finax Glutenfri Mjölmix (ca 1 1/4 dl) alt. Lågproteinmix
  • Fyllning
  • 100 g smör el. margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Smörj pappret med lite smör eller margarin.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    3. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Rör varsamt smeten slät.
    4. Bred ut smeten jämnt och grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter.
    5. Sockra alt. strö kokosflingor lätt på den nygräddade kakan och stjälp kakan upp och ner på smörpapper. Låt kallna.
    6. Fyllningen: rör matfett och florsocker samman. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör samman till en slät kräm.
    7. Dra bort bakplåtspappret från den kalla kakan. Bred ut fyllningen jämnt och rulla samman från långsidan med hjälp av smörpappret.
    8. Tips -Vill man variera sig och göra en kokosrulle så kan man ta bort kakao och ca 1/4 dl mjölmix och istället tillsätta 3 dl kokosflingor i smeten. -Fyllningen går också bra att byta ut mot hallon, jordgubb- eller blåbärssylt. -Skär rulltårtan i skivor. Lägg på en klick grädde och dekorera med färska bär, frukt så får du en god bakelse.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben