Drottningsylt.

Ett gott hemlagat sylt av hallon och blåbär.

Ingredienser

  • 1,5 l (750 g) hallon
  • 1,5 l (1 kg) blåbär
  • 1,2 l (1 kg) socker
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären.
    2. Varva dem med sockret i en syltgryta.
    3. Låt bären safta sig över natten på en sval plats.
    4. Hetta upp koka försiktigt 15-20 minuter.
    5. Skaka grytan då och då.
    6. Men rör inte i sylten.
    7. Bärnen ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
    8. Ta grytan från värmen.
    9. Skaka försiktigt så skummet samlas i mitten. Skumma väl.
    10. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.
    11. Häll upp på varma rena glasburkar.
    12. Låt det svalna och parrafinera.
    13. Njut av eget sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mangochutney 21 juli 2009

    På tok för söt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben