Drottningsylt.
Ett gott hemlagat sylt av hallon och blåbär.
Ingredienser
1,5 l (750 g) hallon
1,5 l (1 kg) blåbär
1,2 l (1 kg) socker
1 krm natriumbensoat
Instruktioner
Rensa och skölj bären.
Varva dem med sockret i en syltgryta.
Låt bären safta sig över natten på en sval plats.
Hetta upp koka försiktigt 15-20 minuter.
Skaka grytan då och då.
Men rör inte i sylten.
Bärnen ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
Ta grytan från värmen.
Skaka försiktigt så skummet samlas i mitten. Skumma väl.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.
Häll upp på varma rena glasburkar.
Låt det svalna och parrafinera.
Njut av eget sylt.
Liknande recept
Drottningsylt
30 min
Blåbärsmazariner
4.4
16
9
Saffranspannkaka
45 min
4-6
Tårta med färska bär
Chokladkaka med drottningsmörkräm
4.5
10-12
2
Småländsk ostkaka på Kajsa Carlssons vis
4
3 h
6
Drottning rulltårta
15 min
Saffranspannkaka recept från gotlänning
1 h
4-5
Drottningtårta
1
Kommentarer (1)
Mangochutney
21 juli 2009
På tok för söt.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
På tok för söt.