Dubbelbakad potatis med pesto

Serverar: 4 portioner

Först bakas potatisen mjuk, sedan gröps den ur och innehållet blandas med en välkryddad pestofyllning. Sedan läggs det tillbaka i skalet och bakas igen.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Knappt 1 dl grönsakbuljong
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk riven parmesan ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid in dem med lite salt och lägg i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisen 1 timme tills den är färdig och skalet knaprigt.
    2. Ta ut potatisen och dela varje potatis på längden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lägg i en skål. Lämna lite potatis innanför skalet. Mosa den urgröpta potatisen med en gaffel. Blanda grädde och buljong i enkastrull och låt det småkoka i 8 - 10 minuter.Rör ner pressad citron, vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Blanda alltsammans med potatismoset plus pinjenötterna. Fyll skalen med blandningen, strö över parmesan och sätt in i ugnen igen. Baka dem i ca 10 minuter tills osten fått färg.
    3. Bjud sallad och ev en köttbit till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben