Dubbelbottnad jordgubbstårta

Perfekt till midsommar! Men passar även till andra tillfällen.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • Marängsmet
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulor och äggvitor noggrant. Rör ihop smör och florsocker till en slät massa. Arbeta in gulorna, en i taget.
    2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen och avsluta med några matskedar mjölk.
    3. Vispa äggvitor och socker till fluffig maräng.
    4. Smöra ett bakplåtspapper och lägg i långpanna. Häll i smeten. Toppa med marängsmet och fördela den hyvlade mandeln över. Grädda, långt ner i ugnen, i ca 20 minuter.
    5. Tag ut och låt svalna. Dela på två. Vispa grädden. Bred grädde på ena delen och jordgubbar på andra. Placera ena delen på den andra. Låt kylas.
    6. Servera!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben