Dubbelmarinerad oxfilé

Serverar: 4 portioner

Perfekt bufférätt

Ingredienser

  • Ca 500 g oxfilé (alt. fläskfilé) ej för tjock
  • Marinad 1
  • 2 msk soja
  • 1 msk Hoisinsås
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk socker
  • Marinad 2
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk väl stött svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk avrunnen kapris
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till marinad 1. Lägg filén i enkraftig plastpåse och häll över marinaden. Låt stå minst 3 tim. i kylen. Vänd påsen några gånger.
    2. Sätt ugnen på 175*. Lägg filén på ett galler och stek ca 40 min ( 65* med stektermometer). Vänd efter halva tiden. Svep in filén i folie och låt kallna
    3. Blanda allt till marinad 2. När filén är kall, skär i cm-tjocka skivor, lägg i en skål och häll marinaden över. Låt stå kallt ca 4 tim. Vid servering tas köttet ur marinaden, skall inte torkas av!
    4. Serveras med potatisgratäng eller bakad potatis och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mykolo 10 juni 2008

    Ett fantastiskt gott recept på oxfilé, det är bara SÅ GOTT. Gjorde det till sonens bröllop och där blev det en riktig succé.

    anelli 1 januari 2011

    Har själv detta recept sedan många år. Filén blir helt underbart god, alltid uppskattat när man bjuder på den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben