Dubbelmarinerad oxfilé

Serverar: 4 portioner

Jag tycker detta är en väldigt god och lättlagad rätt som kan förberedas i förväg.

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • Marinad 1
  • 2 msk soya
  • 1 msk hoisinsås
  • ½ tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk socker
  • Marinad 2
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk välstött svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 msk avrunna kapris, 1liten burk
  • Instruktioner

    1. Blanda samman marinad 1. Lägg filén i en plastpåse, slå på marinaden. Låt ligga i ca 3 timmar. Vänd då och då.
    2. Ta ur filén och lägg på galler i ugn. 175C. Sätt i en köttermometer och stek tills den visar 65C, ca 40 minuter. Vänd en gång under stekningen. Svep in i folie och låt svalna.
    3. Blanda marinad 2. När filén kallnat skivas den i ½ cm tunna skivor. Slå på marinaden. Ställ kallt i ca 4 timmar. Ös några gånger.
    4. Vid serveringen tas köttet upp ur marinaden . Det skall inte torkas av. Serveras tillsammans med potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben