Dubbelmarinerad oxfilé

Serverar: 8-10 portioner

Bra rätt till sommarfesten.

Ingredienser

  • 1½ kg oxfilé
  • Marinad 1
  • ½ dl soja
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • Marinad 2
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk persilja hackad
  • 2 msk färsk timjan hackad
  • 2 msk färsk basilika hackad
  • ½ röd spansk peppar finhackad
  • 3 salladslökar, skivade
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Blanda samman den första marinaden i en plastpåse. Lägg ner det putsade köttet i marinaden. Låt marinera i 3 timmar i kylskåpet. Vänd påsen under tiden.
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer från kortändan. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills den visar 65 grader. Det tar ca 40 minuter.
    4. Låt köttet kallna.
    5. Blanda samman den andra marinaden. När köttet har kallnat skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna lite omlott på uppläggningsfatet och slå över marinad 2. Täck fatet med plastfolie och ställ kallt i 3 timmar.
    6. Dekorera fatet med skivad gurka, halverade cocktailtomater, timjankvistar och salladsblad. Servera till hasselbackspotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben