Dubbla chokladkakor

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 1 timme

För chokladälskaren, en ljuvlig kaka.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 d florsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g nötter: pistasch eller pecan
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk kakao
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rör smör och florsocker poröst. Smält den mörka chokladen och rör ner. Hacka nötter och blanda ner. Tillsätt vetemjöl, havregryn och blanda till en mjuk deg. Forma degen till en rulle, cirka 4 cm tjock och 40 cm lång.
    2. Blanda kokos och kakao och rulla degen i blandningen. Linda in i plastfolie och lägg i kylskåpet en ½ timma.
    3. Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram rullen och skär ½-1 cm tjocka skivor. Baka i cirka 20 min. Låt svalna.
    4. Smält den vita chokladen, vispa grädden och blanda ned chokladen. Ställ i kylen för att stelna. Lägg en klick chokladkräm på hälften av kakorna, lägg de andra ovanpå och pressa ihop försiktigt.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Sork 1 maj 2011

    OJ VAD GOTT!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben