Dubbla mandelkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

med smörkräm

Ingredienser

  • 3 dl florsocker
  • 90 g mald sötmandel
  • 1 dl äggvita (3 äggvitor)
  • 1/2 dl strösocker
  • 5 droppar bittermandelolja
  • 5-10 droppar hushållsfärg
  • Smörkräm med vanilj
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Vaniljfrön
  • 1/2 dl florsocker
  • Smörkräm med hallonsmak
  • 100 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk hallonsylt
  • Ev. några droppar röd karamellfärg
  • Smörkräm med chokladsmak
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Smörkräm med citronsmak
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • Ev. några droppar gul karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Kakor: Sätt ugnen på 160 grader vl. Sikta florsocker och mandel i en bunke. Vispa äggvitan med elvisp, först på låg hastighet och öka sedan. Tillsätt strösockret, vispa. Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Tillsätt färg och smak. Spritsa ut ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila 15 minuter på plåten. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser. Färga om så önskas. Rör eller vispa krämen smidig.
    2. Bred eller spritsa en klick smörkräm på hälften av makronerna och sätt ihop dem två och två.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben