Dumlemousse med rom

Serverar: 6 portioner

Har inte provat, men låter gott!!

Ingredienser

  • 200 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffe
  • 1 msk rom eller whisky
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st påse dumle
  • Instruktioner

    Smält hackad choklad i en skål över en kastrull sjudande vatten. Vispa gulor och socker poröst. Blanda ner kaffe och sprit i äggsmeten. Vispa samman grädde och crème fraiche till en mycket lättvispad och rinnig smet. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner »gräddfraichen« och rör så lite som möjligt. Varva moussen med hackade dumlekolor i koppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben