Dumplings med fläskfärs och svamp

Serverar: 24 portioner

De kinesiska degknytena dumplings är den nya trendmaten. Här med en fyllning av fläskfärs och svamp som serveras med en asiatisk sallad. Dumplingsdegplattor finns i välsorterade mataffärer och asiatiska matbutiker.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 24 dumplingsdegplattor
  • 1 msk matolja
  • Fyllning
  • 200 g fläskfärs
  • 100 g blandad svamp, shiitake, skogschampinjoner eller enoki
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk mirin, sött japanskt risvin
  • 1 salladslök
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk socker
  • ½-1 röd chilifrukt
  • Asiatisk sallad
  • 2 gurkor
  • 100 g rostade jordnötter
  • 1 msk färsk koriander
  • 250 g böngroddar
  • Saft från 2 limefrukter
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 1 msk socker
  • Servering
  • Japansk soja
  • Instruktioner

    1. Finhacka salladslök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt stå och dra en stund i kylen medan du förbereder salladen.
    2. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär i kuber. Grovhacka nötter och koriander.
    3. Lägg gurka, böngroddar, jordnötter och koriander i en skål. Blanda limesaft, fisksås och socker i en skål. Häll dressingen över salladen vid servering.
    4. Lägg ut degplattorna och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Dutta lite lätt med vatten och försegla kanterna hörn mot hörn eller "knyt" ihop dem som en liten säck. Ångkoka knytena i ca 8 minuter.
    5. Servera direkt med salladen och lite japansk soja i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben