De kinesiska degknytena dumplings är den nya trendmaten. Här med en fyllning av fläskfärs och svamp som serveras med en asiatisk sallad. Dumplingsdegplattor finns i välsorterade mataffärer och asiatiska matbutiker.
Ingredienser
1 ägg
24 dumplingsdegplattor
1 msk matolja
Fyllning
200 g fläskfärs
100 g blandad svamp, shiitake, skogschampinjoner eller enoki
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk mirin, sött japanskt risvin
1 salladslök
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk hackad färsk koriander
1 vitlöksklyfta
½ tsk socker
½-1 röd chilifrukt
Asiatisk sallad
2 gurkor
100 g rostade jordnötter
1 msk färsk koriander
250 g böngroddar
Saft från 2 limefrukter
2 msk thailändsk fisksås
1 msk socker
Servering
Japansk soja