En fruktkaka hör julen till. Börja i god tid, den här kakan behöver vila i två dygn innan den ska skäras upp. Fruktkaka går utmärkt att frysa in.
Alltid lika god oavsett årstid...
Ingredienser
175 g smör
1 1/4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl malen mandel
1 dl russin
1 dl sköljda och torkade korinter
1/4 dl finhackade syltade apelsinskal
10 kanderade körsbär
½ tsk salt
Rivet skal av 1 apelsin
½ dl skållad mandel
Instruktioner
- Ugn 150 grader.
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa äggen kraftigt. Sikta ner bakpulvret i mjölet. Tillsätt ägg och mjöl omväxlande till smeten.
- Rör ner den malda mandeln, russin, korinter, syltade apelsinskal, halverade körsbär, rivet apelsinskal och salt. Rör om väl och häll smeten i en smord och bröad bakform.
- Skär den skållade och skalade mandeln mitt itu och dekorera smeten med mandeln.
- Grädda kakan i ca 1 timme.
- Låt kakan kallna och vila i minst 2 dygn.
Servera den skuren i tunna skivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)