Dundee Cake fruktkaka

Serverar: 1 portioner

En fruktkaka hör julen till. Börja i god tid, den här kakan behöver vila i två dygn innan den ska skäras upp. Fruktkaka går utmärkt att frysa in. Alltid lika god oavsett årstid...

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 5 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl malen mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl sköljda och torkade korinter
  • 1/4 dl finhackade syltade apelsinskal
  • 10 kanderade körsbär
  • ½ tsk salt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 grader.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa äggen kraftigt. Sikta ner bakpulvret i mjölet. Tillsätt ägg och mjöl omväxlande till smeten.
    3. Rör ner den malda mandeln, russin, korinter, syltade apelsinskal, halverade körsbär, rivet apelsinskal och salt. Rör om väl och häll smeten i en smord och bröad bakform.
    4. Skär den skållade och skalade mandeln mitt itu och dekorera smeten med mandeln.
    5. Grädda kakan i ca 1 timme.
    6. Låt kakan kallna och vila i minst 2 dygn. Servera den skuren i tunna skivor.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1
    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben