Duvsallad med russin, hasselnötter, brynt smör och vit balsamvinäger

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 duvor, skogs eller blod, gärna små alt. ripa
  • 2 msk rostade grovhackade hasselnötter
  • 2 msk madeira
  • 2 msk russin
  • 50 g smör
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • blandad sallad t.ex. frissé, lollo rosso och ruccola
  • Instruktioner

    Be din handlare bena ur fågeln i bröst och lårbitar. Blötlägg russinen i madeira i minst 1 timme. Stek duvan i matolja. Bröstet ska vara rosa och låret genomstekt. Salta och peppra. Bryn smöret i kastrull, tillsätt hasselnötter, russin och vinäger. Servera duvan på salladsbädd och dressa det hela med smör vinaigretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben