E och M:s smörgåstårta

Serverar: 10-12 portioner

Riktigt god smörgåstårta som jag och min man hittade på själva.

Ingredienser

  • 4 brödbottnar till smörgåstårta, ca 25 * 30 cm
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 350 g lättmajonnäs
  • ca 200-300 g räkost
  • 4 hårdkokta ägg
  • ca 100 g rostbiff
  • ca 200g leverpastej
  • Dekoration
  • Rostbiff
  • 5 st hårdkokta ägg
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Köttbullar
  • Rödbetssallad
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Bunke 1: Vispa grädden och tillsätt creme fraiche och majonnäs. Lägg undan ca 1/3 av röran som du ska använda för att bre runt tårtan. (bunke 2)
    2. I resten av majonnäs röran (bunke 1) ska du blanda ner 4 st ägg och ca 100 g rostbiff.
    3. Lager 1: Smöra först botten med räkost och bre sedan ut hälften av majonnäs och rostbiff röran. (bunke 1)
    4. Lager 2: Bre ut leverpastejen.
    5. Lager 3: Smöra först botten med räkost och bre sedan ut den andra hälften av majonnäs och rostbiff röran.
    6. Dekoration: Bred ut den 1/3 av majonnäs röran runt om tårtan. (bunke 2) Ovanpå tårtan brer du ut rödbetssalladen med ett jämt lager, du avgör själv hur mycket du behöver. Lägg sedan på flera skkivor rostbiff fördelat över hela tårtan och dekorera sen med köttbullar, ägg, tomater, gurka och räkor.
    7. Lycka till :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben