Smörgåstårta m. räkor och lax.

Serverar: 4 portioner

Den här har jag hittat på, så man inte behöver "skammas", när man älskar smörgåståtor!

Ingredienser

  • Röra 1
  • 300 g skalade räkor
  • 2 1/2 dl keso ell kesella (mager el. "vanlig")
  • salt
  • citronpeppar efter smak
  • Röra 2
  • 3 - 4 hårdkokta ägg
  • ca. 1dl asiegurka (ell. vanl. inlaggd)
  • 1 tsk curry
  • salt
  • 1dl keso el kesella
  • 12 skivor fibertoast ( el vanligt vitt)
  • Rökt lax i skior
  • coctailtomater
  • gurka
  • salladsblad
  • dill
  • Hårdkokta ägg
  • persilja ( Till garnering)
  • Instruktioner

    1. Jag brukar att använda matberedaren, lätt o snabbt, men det går ju lika bra att finhacka för hand.
    2. Röra 1: Lägg alla ingredienser i matberedare m. stålkniven (ell finhacka) kör några sek.
    3. Röra 2: Som röra 1.
    4. Lägg 4skivor bröd på ett fat Bre på hälften av röra 1 ett dito lager. Lägg 4 skivor bröd som 3 lager o bre på röra 2 + runt om hela tårtan. Garnera m skivor av rökt lax, skivad ägg, räkor, coktailtomater, gurka, salladsblad Tryck rikligt med hackat dill o persilja runt om kantarna
    5. (brukar köpa de små frysta paket)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben