Smörgåstårta m. räkor och lax.
Den här har jag hittat på, så man inte behöver "skammas", när man älskar smörgåståtor!
Ingredienser
Röra 1
300 g skalade räkor
2 1/2 dl keso ell kesella (mager el. "vanlig")
salt
citronpeppar efter smak
Röra 2
3 - 4 hårdkokta ägg
ca. 1dl asiegurka (ell. vanl. inlaggd)
1 tsk curry
salt
1dl keso el kesella
12 skivor fibertoast ( el vanligt vitt)
Rökt lax i skior
coctailtomater
gurka
salladsblad
dill
Hårdkokta ägg
persilja ( Till garnering)
Instruktioner
- Jag brukar att använda matberedaren, lätt o snabbt, men det går ju lika bra att finhacka för hand.
- Röra 1:
Lägg alla ingredienser i matberedare m. stålkniven (ell finhacka)
kör några sek.
- Röra 2:
Som röra 1.
- Lägg 4skivor bröd på ett fat
Bre på hälften av röra 1
ett dito lager.
Lägg 4 skivor bröd som 3 lager o bre på röra 2 + runt om hela tårtan.
Garnera m skivor av rökt lax, skivad ägg, räkor, coktailtomater, gurka, salladsblad
Tryck rikligt med hackat dill o persilja runt om kantarna
- (brukar köpa de små frysta paket)
Liknande recept
Kommentarer (0)