Ediths gräddiga potatisgratäng

Serverar: 8 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 stor purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • 50-100 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i en matberedare. Skölj, skiva och fräs purjon i lite smör. Varva potatis och purjo i en smord, ugnssäker form. OBS! översta lagret skall vara potatis.
    2. Blanda vispgrädde, pressad vitlök och kryddor i en skål. Häll blandningen över potatisen.
    3. Lägg lite tunt hyvlad smör överst. Grädda i ca 225 grader i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben