Efvas banankaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god, och saftig.

Ingredienser

  • 200 g smält smör
  • 2 ägg
  • 4½ dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 bananer
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Kakan: Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonatet innan det slås ner i äggvispet.
    2. Mixa bananerna i en mixer eller mosa dem. Blanda ner dem i smeten och vispa lite till.
    3. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175°C i 20 minuter. När kakan är klar och något svalare görs glasyren.
    4. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en jämn smet. Bred den över och låt stå svalt ett tag. Skär i rutor och njut.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben