Efvas banankaka
Serverar:
1 portioner
Tid:
1 timme
Mycket god, och saftig.
Ingredienser
200 g smält smör
2 ägg
4½ dl socker
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer
Glasyr
150 g smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Instruktioner
Kakan: Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonatet innan det slås ner i äggvispet.
Mixa bananerna i en mixer eller mosa dem. Blanda ner dem i smeten och vispa lite till.
Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175°C i 20 minuter. När kakan är klar och något svalare görs glasyren.
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en jämn smet. Bred den över och låt stå svalt ett tag. Skär i rutor och njut.
Liknande recept
Banankaka
5
1 h
10-12
1
Banankaka
4.8
1
23
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Banankaka
4.8
1 h
10
6
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Rosendahls banankaka
4.4
6
5
Mormors banankaka
4.8
1 h
1
12
Laktosfri banankaka
45 min
8-10
Choklad/banankakor
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!