Egyptiska köttbullar med couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den här rätten fick vår familj att falla pladask för couscous för några år sedan. Mycket god rätt som är populär även hos våra gäster.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1 - 2 små chilifrukter , finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald eller stött spiskummin
  • Sås
  • 2 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor , finhackade
  • 1/2 knippa färsk koriander
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 1,5 dl köttbuljong
  • couscous
  • Instruktioner

    1. Torka brödskivorna och stöt eller mal dem till brödsmulor. Kärna ur och finhacka chilin. 2. Blanda samman färs, ägg, chili, spiskummin och brödsmulor. Forma valnötsstora bollar och ställ dem åt sidan. 3. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna el liknande på medelvärme. Fräs löken mjuk i 2 min, tillsätt vitlök, koriander, tomater, buljong och lägg ner köttbullarna. Lägg på ett lock och sjud sakta i 20 minuter eller tillsköttbullarna är genomstekta och såsen har tjocknat. 4. Laga i ordning couscousen enligt paketets instruktioner. 5. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben