Eiras torsk med blomkål och bacon
Serverar:
4 portioner
Jättegod fiskgratäng med annorlunda smaker tillsammans.
Ingredienser
Ca 600 g torskfilé
1 blomkålshuvud
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 äggula
Salt
Peppar
Riven stark ost
1 pkt bacon
5 halverade coctailtomater
Instruktioner
Salta och lägg fiskfileérna i smord form.
Ansa blomkålen och skär i buketter. Koka dem en mycket kort stund i saltat vatten, låt rinna av och lägg dem runt fisken i formen.
Stek baconet och klipp i småbitar.
Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet.
Späd med mjölk och låt såsen koka ett par minuter.
Lyft från värmen och vispa i äggulan. Salta, peppra och rör ner riven ost.
Ringla såsen över fisken, strö över baconet och lägg på tomathalvorna.
Gratinera i 225 grader ca 20-30 minuter.
Servera med potatis eller potatismos.
Liknande recept
Blomkål med ostsås och bacon
5
4-6
1
Blomkålssoppa med bacon
4
2
Spagettigratäng med bacon
3.8
20 min
4
4
Pastasås med bacon och kräftstjärtar
4.2
15 min
4
3
Panang curry med torsk och räkor
4.3
45 min
4
1
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Pastasås med blomkål och kassler
4.5
8 min
2
2
Ugnspannkaka med bacon
5
40 min
4
2
Ugnspannkaka med spenat, ädelost och bacon
4
40 min
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!