Eiras torsk med blomkål och bacon

Serverar: 4 portioner

Jättegod fiskgratäng med annorlunda smaker tillsammans.

Ingredienser

  • Ca 600 g torskfilé
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Riven stark ost
  • 1 pkt bacon
  • 5 halverade coctailtomater
  • Instruktioner

    1. Salta och lägg fiskfileérna i smord form.
    2. Ansa blomkålen och skär i buketter. Koka dem en mycket kort stund i saltat vatten, låt rinna av och lägg dem runt fisken i formen.
    3. Stek baconet och klipp i småbitar.
    4. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet.
    5. Späd med mjölk och låt såsen koka ett par minuter.
    6. Lyft från värmen och vispa i äggulan. Salta, peppra och rör ner riven ost.
    7. Ringla såsen över fisken, strö över baconet och lägg på tomathalvorna.
    8. Gratinera i 225 grader ca 20-30 minuter.
    9. Servera med potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben