Ekologiska pestosnurror

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Goda och nyttiga salta bullar! Bra att ha som extra tilltugg till den mörka ölen till exempel.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk salt
  • 5-6 dl fullkornsdinkel
  • 6 dl dinkelsikt (plus lite extra till utbakningen)
  • 3 msk linfrön
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 1 msk valfria frön att garnera med: t ex sesamfrön, vallmofrön eller solrosfrön
  • PESTOFYLLNING
  • 100 g späda nässelskott eller 1 ask rucola, 100 g
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 10 valnötskärnor
  • ½ tsk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt. Tillsätt mjölet och linfröna och rör med trägaffel så länge du orkar, helst fem minuter. Degen ska vara lös. Lägg en ren handduk över bunken och låt jäsa i 1 ½-2 timmar. 2. Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare och mixa slätt. 3. När degen är färdigjäst ska den kavlas ut på ett väl mjölat bakbord. Den ska vara en knapp centimeter tjock. Bre över peston (inte helt lätt, men det gör inget om det blir lite ojämnt). Vik degen dubbel och skär i 2 cm tjocka remsor. Snurra remsorna på en plåt med bakplåtspapper. 4. Värm ugnen till 250 grader. Pensla med olivolja, strö över lite salt och valfria frön och ställ in i ugnen i 8 minuter. 5. Låt svalna på galler utan bakduk. 6. Det går också bra att baka ut bröden som vanliga kanelbullar: Bre ut fyllningen, rulla ihop degen och skär i 2 cm tjocka bitar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben