Elins citronpaj

Serverar: 6-8 portioner

En lättagad och somrigt fräsch paj.

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2-3 msk färskpressad juice
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, mjöl och florsocker i matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Häll smeten över det heta pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
    4. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben