Elisabeths cocopeanut chicken

Serverar: 4 portioner

En sydafrikansk kycklingrätt som bara är så god!

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfiléer
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör, att steka i
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk röd currypasta
  • 3 limeblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör eller finmixade jordnötter
  • 1 dl jordnötter eller cashewnötter
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglårfiléerna i tre bitar och pudra mjöl över kycklingen.
    2. Stek bitarna i smör i en het panna. Lägg över i en skål och strö över de torra kryddorna.
    3. Strimla löken och paprikan och stek med den röda currypastan.
    4. Flytta över kycklingen och tillsätt alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt.
    5. Strö över hela nötter och servera med brunt ris med dadlar och citron.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    stunberg 20 augusti 2010

    Bjöd på detta när min pappa var på besök och rätten fick sånt bra betyg att min pappa kommer tillaga detta på hans herrmiddag nästa helg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben