Elisabeths goda fisksuffle

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fisksuffle med Räksås

Ingredienser

  • Suffle
  • 200 g kokt fisk .Torsk.Sej eller Kolja
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk hummerfond
  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Räksås
  • 300 g skalade räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2msk hummerfond
  • 1 knippa dill
  • 1 halv knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. 150 grader varm ugn.45 minuter Fräs ihop smör och mjöl och späd med mjölk.vatten och fond.Låt koka ihop några minuter. Tag av från värmen och rör ner äggulorna och den fint hackade fisken. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en väl smord suffleform.Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.
    2. Sås Hacka schalottenlöken fint och stek sen mjuk i smör. Blanda i creme fraiche.Rör i fond och finhackad dill och gräslök.Hetta upp blanda i de skalade räkorna.
    3. Servera med vitt bröd och ett glas vitt vin till.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben