Rostad choklad och nötmusli

En mycket god müsli med smak av nötter och choklad. Müsli kan man i stort sett göra med vilka ingredienser som helst. Man tar helt sonika sina favoriter. Inspiration av Elisabeth ur "Choklad".

Ingredienser

  • 2 dl nötter, tex. hasselnötter och paranötter
  • 5 dl blandade flingor, tex. havregryn, dinkelflingor och rågflingor
  • 2 dl hela linfrö
  • 4 dl blandade frön, tex. solros och pumpakärnor
  • 0,5 dl raps - eller solrosolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 dl blandad torkad frukt, tex. russin, ananas och tranbär
  • 100 g choklad, ljus eller mörk, hackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman nötter, gryn och frön. Rör olja, vatten och honung och blanda med muslin. Häll över på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 - 25 minuter. Rör om då och då så det inte bränns. Låt svalna över natten. Blanda i frukt samt choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben