Elisabeths långpannekaka

Den här kakan är ingen smalkaka, men mycket god

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 300 gr margarin
  • 3 dl vatten
  • 6 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • Smörkräm
  • 150 gr smör
  • 1 ägg
  • 200 gr riven mandelmassa
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 hel ljus blockchokladkaka
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, smälta fettet och vatten Rör ihop mjöl och kryddor Blanda alltsammans och häll i en klädd eller bröad 35x45 plåt. Grädda i 175 -200 gr i ca 20 min
    2. Låt kallna
    3. Bred ut smörkrämen och låt den stå i kyl eller frys innan du häller över den smälta chokladenoch låter den också kallna efteråt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben