Elisabeths kålsallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 9 timmar

En god och nyttig sallad. Det tar tid eftersom vitkålen ska marineras men för övrigt hur enkel som helst att göra. Lycka till!

Ingredienser

  • ½ normalstort vitkålshuvud
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa nymald svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 1 morot
  • 2 små burkar creme fraiche
  • 3 msk färsk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Finstrimla vitkålen och marinera i vinäger, salt och peppar över natten.
    2. Riv moroten och äpplet grovt, blanda ner vitkåk, morot och äpple med creme fraiche och pepparrot i en skål. Låt stå en stund innan den severas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barnbarn 10 mars 2009

    Jättegott.Ska självklart göra det flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben