Ellens kryddiga aprikoser

Serverar: 2 portioner

En inläggning till viltkött, paté och mycket mycket annat.

Ingredienser

  • 400 g aprikoser
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättikssprit
  • 2 rågade dl socker
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 1 bit muskotblomma
  • 2 lagerblad
  • 2 små kanelstänger
  • 1 liten röd chilipung
  • 8 halva urkärnade nypon
  • 1 kvist rosmarin
  • Instruktioner

    1. Skölj aprikoserna. Lägg dem i blöt i hett vatten. Koka upp allt till lagen med alla kryddorna och låt den koka ett par minuter.
    2. Lägg i de klippta aprikoserna i en burk och häll över den varma lagen. Lagen bör täcka frukten. Slut till burken väl. Låt den mogna i ca 1 vecka i kylskåp.
    3. I kylskåp håller den här inläggningen i ett par månader.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben