Fantastiskt god kaka. Den är lite mjukseg och väldigt söt. Syrligheten i hallonen och limegrädden bryter av fint mot sötman i kakan.
Ingredienser
250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250 g hallon
Till servering
florsocker
färska hallon
citronmeliss
2 dl vispgrädde
pressad saft av 1 lime
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör först ner sockret, sedan äggen ett i taget.
Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klä en liten långpanna (25 x30 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den, fördela hallonen och tryck ner dem lite i smeten.
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter tills kakan fått fin färg och smeten stannat.
Servering: Skär kakan i rutor, lägg upp på fat och sikta florsocker över. Dekorera med färska hallon och citronmeliss. Vispa grädden och smaksätt den med limesaft.