Elsas hallonrutor med limegrädde

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Fantastiskt god kaka. Den är lite mjukseg och väldigt söt. Syrligheten i hallonen och limegrädden bryter av fint mot sötman i kakan.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g hallon
  • Till servering
  • florsocker
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • 2 dl vispgrädde
  • pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör först ner sockret, sedan äggen ett i taget.
    2. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klä en liten långpanna (25 x30 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den, fördela hallonen och tryck ner dem lite i smeten.
    3. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter tills kakan fått fin färg och smeten stannat.
    4. Servering: Skär kakan i rutor, lägg upp på fat och sikta florsocker över. Dekorera med färska hallon och citronmeliss. Vispa grädden och smaksätt den med limesaft.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben