Elsas löksallad

Tid: 15 minuter

En krämig röra som passar lika bra på julskinkan som på frukostmackan. Ett måste på julbordet i min släkt

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 stora gula lökar
  • ½ tub Ejderns orökta smörgåskaviar – Obs viktigt att det är just den
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll gräddfilen och majonäs i en skål tillsammans med kaviaren och citronpeppar Finhacka lökarna (och då menar jag minimala bitar) och blanda ner dem i skålen. Röran skall bli så tjock att du nästan kan ställa skeden i den. Täck med gladpack och låt stå över natten. Njut på en macka med julskinka till frukost.
    2. Vill du ha mildare löksmak kan du antingen lägga den finhackade löken i kallt vatten en stund eller använda silverlök

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (2)

    ingemoa 15 januari 2010

    Jag gjorde salladen. Min sallad blev lös och rinnande fast jag gjorde enligt receptet. Smaken fanns där. Betyg en fyra.

    Magdalena1961 16 januari 2010

    Om jag har för lite lök i från början, då kan röran bli rinnande. Den blir lösare när den stått över natten så därför skall den vara riktigt tjock från början.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben