En krämig röra som passar lika bra på julskinkan som på frukostmackan. Ett måste på julbordet i min släkt
Ingredienser
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2-3 stora gula lökar
½ tub Ejderns orökta smörgåskaviar – Obs viktigt att det är just den
Citronpeppar
Instruktioner
Häll gräddfilen och majonäs i en skål tillsammans med kaviaren och citronpeppar
Finhacka lökarna (och då menar jag minimala bitar) och blanda ner dem i skålen.
Röran skall bli så tjock att du nästan kan ställa skeden i den.
Täck med gladpack och låt stå över natten.
Njut på en macka med julskinka till frukost.
Vill du ha mildare löksmak kan du antingen lägga den finhackade löken i kallt vatten en stund eller använda silverlök
Jag gjorde salladen. Min sallad blev lös och rinnande fast jag gjorde enligt receptet. Smaken fanns där. Betyg en fyra.
Magdalena196116 januari 2010
Om jag har för lite lök i från början, då kan röran bli rinnande. Den blir lösare när den stått över natten så därför skall den vara riktigt tjock från början.
Jag gjorde salladen. Min sallad blev lös och rinnande fast jag gjorde enligt receptet. Smaken fanns där. Betyg en fyra.
Om jag har för lite lök i från början, då kan röran bli rinnande. Den blir lösare när den stått över natten så därför skall den vara riktigt tjock från början.