Emils smarriga kycklinggryta.
Det är så kul att mixa ihop lite nytt i köket och denna gång var mina barnbarn hemma. Emil 6 år, kom och ville ha påfyllning för som han sa; "Det är supergott! Vad duktig du är mormor som kan fixa så god mat!" Ja, det är betyg som heter duga det: Hoppas ni också ska gilla det. Laktosfritt blev det också.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 pkt jägarebacon, 120 g
1 brk Smetana, 200 g ( Valio laktosfri )
3-4 dl grädde ( Valio laktosfri )
1 pkt krossade tomater med vitlök; 500 g ICA
1 röd spetspaprika
1 knippe färsk sparris (10-12 st )
1 msk stekt lökfond
½ msk japansk soja
Salt
Svartpeppar
Smörolja
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna och baconet. Bryn det tillsammans i en traktörpanna i lite smörolja. Skär paprikan i tunna skivor och tillsätt den. Krydda lätt. Blanda i de krossade tomaterna, smetanan, grädden, fonden och sojan. Låt grytan puttra samman ca 15 minuter. Skär bort det hårda i ena ändan på sparrisen och skala bort det torra. Skär dem i tre delar och förväll i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt sparrisen i grytan strax innan serveringen.
- Servera med färsk pasta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Provade detta recept idag och det blev mycket populärt, ändrade lite med att ha lök och färska champinjoner i och ingen sparris.