Emils smarriga kycklinggryta.

Serverar: 4 portioner

Det är så kul att mixa ihop lite nytt i köket och denna gång var mina barnbarn hemma. Emil 6 år, kom och ville ha påfyllning för som han sa; "Det är supergott! Vad duktig du är mormor som kan fixa så god mat!" Ja, det är betyg som heter duga det: Hoppas ni också ska gilla det. Laktosfritt blev det också.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt jägarebacon, 120 g
  • 1 brk Smetana, 200 g ( Valio laktosfri )
  • 3-4 dl grädde ( Valio laktosfri )
  • 1 pkt krossade tomater med vitlök; 500 g ICA
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 knippe färsk sparris (10-12 st )
  • 1 msk stekt lökfond
  • ½ msk japansk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smörolja
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna och baconet. Bryn det tillsammans i en traktörpanna i lite smörolja. Skär paprikan i tunna skivor och tillsätt den. Krydda lätt. Blanda i de krossade tomaterna, smetanan, grädden, fonden och sojan. Låt grytan puttra samman ca 15 minuter. Skär bort det hårda i ena ändan på sparrisen och skala bort det torra. Skär dem i tre delar och förväll i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt sparrisen i grytan strax innan serveringen.
    2. Servera med färsk pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tinak 26 februari 2012

    Provade detta recept idag och det blev mycket populärt, ändrade lite med att ha lök och färska champinjoner i och ingen sparris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben