Skär blomkålshuvudet i buketter.
Fräs i olja utan att det färg, i ett par minuter.
Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
Koka upp buljongen och häll den över blomkålen
och låt soppan koka upp.
Häll i grädden och mjölken, låt soppan sjuda ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan och servera den i varma tallrikar.
Garnera med gräslök.
Enkel och helt ok soppa. Saknade lite större bitar, skulle nog låta bli att mixa alla buketterna om jag skulle göra den flera gånger. Blandade i lite broccoli då blomkålen var så liten... Och serverade med en baguett till. Lägger med en bild på vår middag. Betyg från oss: 3.
Biinii1 februari 2013
Väldigt god soppa! Och dessutom enkel och snabblagad! Vet inte hur jag skulle gjort den bättre, så en 5a från mig! :)
Vädligt god och smakfull :)
Enkel och helt ok soppa. Saknade lite större bitar, skulle nog låta bli att mixa alla buketterna om jag skulle göra den flera gånger. Blandade i lite broccoli då blomkålen var så liten... Och serverade med en baguett till. Lägger med en bild på vår middag. Betyg från oss: 3.
Väldigt god soppa! Och dessutom enkel och snabblagad! Vet inte hur jag skulle gjort den bättre, så en 5a från mig! :)